Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

"Μαγειρεύουν" αλλαγή του ονόματος του δήμου σε Καμένων Βούρλών;;;



Τις τελευταίες μέρες έφτασε στα αυτιά μας η πληροφορία ότι η δημοτική αρχή σκοπεύει πριν την αλλαγή του έτους να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες, με σκοπό να αλλάξει το όνομα του δήμου και από δήμος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου να μετονομαστεί σε Καμένων Βούρλων! Σαν επιστέγασμα στην προσπάθειά μας να επιβεβαιώσουμε την πληροφορία ήρθε σήμερα το πρωί δημοσίευμα ιστολογίου των Καμένων Βούρλων το οποίο αναφέρει τα εξής:

Στο  άτυπο  Δημοτικό  συμβούλιο  που  έγινε   ο  Δήμαρχος  πρότεινε  την  αλλαγή  του  ονόματος  του  Δήμου από   Δήμος  Μώλου - Αγ.Κωνσταντίνου  σε  Δήμο Καμένων Βούρλων.

Από  τον  Άγιο Κωνσταντίνο  υπήρχαν  κάποιες  αντιδράσεις,    όπως  του  κ.  Φλωράκη  Α.  και  της  κ. Ψιμόγιαννου  Ε ,  από τον Μώλο  υπήρχε  αντίδραση  από  τον  κ.  Γιαννακόπουλο  Γ.


Ο  Δήμαρχος  κ. Συκιώτης  είπε  ότι  το  θέμα  για  την  αλλαγή  του  ονόματος  του  Δήμου σε  Δήμο Καμένων Βούρλων  ,   θα  έλθει  προς  συζήτηση   στο  Δημοτικό  Συμβούλιο  στις  29-12-2014 με  βάσει  το  Νόμο  3463/06   Δημοτικός και Κοινοτικός  Κώδικας , άρθρο  7 μετονομασία  Δήμων  και  Κοινοτήτων

Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν εύλογα, αν όντως πραγματοποιηθεί αυτή η ψηφοφορία, είναι το εξής απλό: Τι στάση θα κρατήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που κατάγονται από το Μώλο και τον Άγιο Κωνσταντίνο; Και αντίστοιχα τι στάση θα κρατήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας που κατάγονται από τα Καμένα Βούρλα;

Όπως καταλαβαίνει κανείς μια πιθανή τέτοια ψηφοφορία βάζει βόμβα στα θεμέλια του δημοτικού συμβουλίου 3 μόλις μήνες μετά την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής και μάλιστα για ένα θέμα το οποίο είναι ελάσσονος σημασίας.

Επίσης αν ισχύει η συγκεκριμένη πληροφορία θα πρόκειται για το πρώτη και σημαντικότατη πολιτική κωλοτούμπα του νέου δημάρχου, ο οποίος προεκλογικά διατυμπάνιζε πώς το νέο όνομα θα πρέπει να αντιπροσωπεύει και τους τρεις πρώην καποδιστριακούς δήμους.

Υ.Γ.: Σε περίπτωση που όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίσουν τοπικιστικά, τότε το όνομα πιθανόν θα αλλάξει, μιας και αυτοί που κατάγονται από τον πρώην δήμο Καμένων Βούρλων είναι περισσότεροι από τους αντίστοιχους του Μώλου, ενώ τρίτοι είναι αυτοί που κατάγονται από τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: