Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Μώλος: Πολιτικές γκάφες "έβγαλε στον αφρό" η λαϊκή συνέλευση για το όνομα του δήμου


Δύο πολύ σημαντικές πολιτικές γκάφες, που έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα την σημερινή φασαρία που γίνεται για μετονομασία του δήμου Μώλου- Αγίου Κων/νου σε δήμο Καμένων Βούρλων αποκαλύφθηκαν κατά τη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου του Μώλου.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η συνέλευση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί και παρά την πλήρη ενημέρωση που υπήρξε τις προηγούμενες μέρες, η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μικρή. Δεν παρευρέθησαν ούτε καν ο αντιδήμαρχος αλλά ούτε και οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης που κατάγονται από το Μώλο, πλην του Κώστα Μακρόπουλου, ο οποίος και εξέφρασε ανοιχτά την αντίθεσή του με τη μετονομασία του δήμου. Απών ήταν και ο Μωλιώτης πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Τετριμίδας!!!




 Στη συνέλευση ακούστηκαν προτάσεις τόσο από το προεδρείο τόσο και από τους δημότες καθώς και έντονη δυσαρέσκεια όλων για την κίνηση που προωθεί η δημοτική αρχή.

Στη συνέχεια στην αίθουσα κατέφθασε, αν και απρόσκλητος, ο δήμαρχος Γιάννης Συκυώτης, ο οποίος όταν πήρε το λόγο διάβασε μια ανακοίνωση περί ανέμων και υδάτων, που σαν ταμπακιέρα είχε την αναγκαιότητα να αλλάξει το όνομα σε Καμένων Βούρλων. Αυτή είναι, σύμφωνα με το δήμαρχο, η πιο σωστή και δίκαιη λύση για να πάει ο δήμος μπροστά και οποιαδήποτε άλλη λύση όπως για παράδειγμα η τριπλή ονομασία είναι ένα τεράστιο λάθος.

Πολιτική γκάφα πρώτη; Το 2011, όταν ο κ Συκυώτης ήταν δημοτικός σύμβουλος, πρώτος σε σταυρούς, με τον συνδυασμό του Κώστα Παταργια, είχε ψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο που είχε εξετάσει και τότε το θέμα του ονόματος, υπέρ της τριπλής ονομασίας!!!!

Πολιτική γκάφα δεύτερη; Κατά το ίδιο δημοτικό συμβούλιο η πρόταση που πλειοψήφησε μεταξύ άλλων ήταν η τριπλή ονομασία. Ο εκλεγμένος από το ίδιο δημοτικό συμβούλιο πρόεδρός του, Νίκος Καραμαζιώτης, επειδή ο ίδιος δεν υποστήριζε την τριπλή ονομασία πήρε την πρωτοβουλία και όχι μόνο δεν υπέγραψε τα πρακτικά, αλλά ούτε τα κατέθεσε έστω και ανυπόγραφα στην αποκεντρωμένη διοίκηση ως όφειλε. Ο ίδιος πήρε όλη την ευθύνη επάνω του επικαλούμενος το σύνταγμα περί ελεύθερης βούλησης!!!

'Αρθρο 60: (Δικαίωμα ψήφου, παραίτηση από το αξίωμα)

1. Oι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση.
2. H παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του βουλευτή, συντελείται μόλις ο βουλευτής υποβάλει γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Bουλής και δεν ανακαλείται.

Και από τη στιγμή που ο ίδιος θεωρούσε ότι δεν μπορούσε να είναι αυτός ο οποίος θα καταθέσει ένα τέτοιο ψήφισμα μιας και ήταν πέρα των πεποιθήσεών του, δεν το έκανε και κανείς άλλος από την τότε δημοτική αρχή ή το προεδρείο. Το ποιος ευθύνεται ίσως και να μην το μάθουμε ποτέ...

Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει και δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε μεμονωμένα τον κ Καραμαζιώτη, ο οποίος στην τελική και τότε αλλά και τώρα, μπροστά σε ένα θυμωμένο πλήθος, είχε το θάρρος να πει την αλήθεια και να υπερασπιστεί όχι μόνο τον εαυτό του, κάτι το οποίο θα ήταν λογικό, αλλά να καλύψει και την προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία ΄στη συνέλευση ήταν εκκωφαντικά απούσα!!!

Μιλάμε για 2 πολιτικές γκάφες που που αν δεν είχαν γίνει σήμερα δεν θα υπήρχε θέμα ονόματος.

Στο δια ταύτα το προεδρείο του Μώλου ψήφισε ομόφωνα να υπάρξει τριπλή ονομασία και σε καμία περίπτωση να μη βγει το όνομα του Μώλου και πλέον το μπαλάκι περνάει στο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: